Op zoek naar een compromis? Probeer het eens met synergie!

Heb je het over Nederland, dan heb je het over polderen. Ja toch, niet dan? Ik denk dat het in de laatste jaren overigens wel een stuk minder geworden is. Nu willen we vooral gelijk krijgen. Hoe je dat kunt realiseren, heb ik in mijn artikel van vorige week al beschreven. We zijn tegenwoordig een stuk minder bereid water bij de wijn te doen. Ik moet zeggen dat ik daar in beginsel wel mee eens ben. Alleen houd ik er niet zo van wanneer we dat wel van de ander verwachten.

Synergie in werking

Synergie aan het werk

Meestal zijn de partijen vooral op zoek naar wat voor henzelf winst is. Als de andere partij daarbij verliest, is dat slechts van secondair belang. Dit is denken volgens de “zero sum” filosofie, er kan er maar één winnen.

Helaas heb ik veel van dergelijke “overleggen” meegemaakt en vaak kostte me dat ook veel energie. Eerst de energie om “de overwinning binnen te slepen” en vervolgens de energie als je erachter komt dat de overwinning tevens de symptomen van een nederlaag met zich meedraagt. Bij compromissen is het al een overwinning wanneer je minder water bij de wijn hebt hoeven doen dan de ander. Goed beschouwd komt het erop neer dat er bij compromissen alleen maar verliezers zijn. Beiden hebben namelijk water bij de wijn gedaan.

Daarom ben ik niet enthousiast over compromissen, uiteindelijk zijn beide partijen ontevreden. Hoe anders is dat met synergie! Mensen die op zoek zijn naar synergie komen met een totaal andere mindset aan tafel. Zij zoeken naar het maximaal haalbare in plaats van naar een minimaal verlies.

Bij de meeste mensen weegt de angst om iets te verliezen zwaarder dan de kans om iets te winnen. Hierdoor zijn de mensen ook eerder bezig met het vinden van compromissen in plaats van te zoeken naar synergie. Weet je over de angst heen te stappen, dan gaat er een heel nieuwe wereld voor je open. Dan kan je echt een verschil maken. Waar compromissen energie kosten, levert synergie energie op. Ik heb dit vorige week in IJsland weer eens mee mogen maken.

Zoals wellicht bekend, ben ik samen met een IJslandse leiderschapscoach, Ingvar Jónsson, mijn tweede boek, The Whole Brain Leader, aan het schrijven. Het is de bedoeling dat het begin oktober gepubliceerd gaat worden. Daarvoor hebben we nog heel wat werk te verzetten. Het manuscript was klaar, we hebben het gedurende de achterliggende maanden al ruwe verbeteringen meegegeven, maar nu moesten we het definitief afronden. De beroemde puntjes op de i. Verder waren er nog diverse andere zaken rondom het redigeren, drukken en vormgeven te regelen.

The Whole Brain Leader

We hebben beiden een aantal hoofdstukken geschreven en moesten het schrijven nu in de definitieve vorm gieten. Beiden beseften we dat we al een goed verhaal hadden, maar dat er ook mindere passages waren. We wilden een topproduct neerzetten, dus we waren niet op zoek naar compromissen, maar naar synergie. Daarbij waren we zeer kritisch op alle tekst, zowel van de eigen bijdragen als op die van de ander. Omdat we beiden als doel hadden het verhaal nog sterker te maken, voelden we ons niet aangevallen als de één commentaar had op een stuk dat de ander had geschreven. Er werd gezamenlijk gekeken hoe het beter kon. Dit betekende veel schrappen, verbeteren, omzetten en aanvullen. Voor ons is de inhoud van een 7,5 naar een dikke 9 gegaan, en beiden gaven we een 10 aan onze samenwerking.

De energie die we in de vorige week hebben weten op te wekken, hebben we deze week meegenomen en hierdoor hebben we een paar flinke knopen door weten te hakken. Het boek is in z’n laatste fase van redigeren, de drukker is besteld en naar verwachting zal de eerste editie (oplage 2000 stuks) op 6 oktober gereed zijn. Precies op tijd voor de ACRE21 conferentie in Zuid-Afrika, waar we het boek presenteren en diverse workshops rondom The Whole Brain Leader geven.

Hadden we volgens de compromissenmethode gewerkt, dan hadden we het allemaal niet gered en was het resultaat middelmatigheid geweest. Geef middelmatigheid geen kans en ga altijd op zoek naar de beste resultaten voor alle betrokkenen. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar hier heb ik een zevental tips om synergetisch te werk te gaan:

  1. Benader je overleg met de instelling dat er veel meer mogelijk is dan jij voor mogelijk houdt.
  2. Laat je ego thuis.
  3. Luister naar elkaar om elkaar te begrijpen, niet om zwaktes in de verdediging te vinden.
  4. Streef naar het hoogst haalbare, niet naar het kleinste verlies.
  5. Gun elkaar de victorie, maar niet ten koste van elkaar.
  6. Wijs elkaars ideeën niet direct van de hand. Luister, begrijp en verbeter. Een eerste idee is nooit het beste, bouw er samen aan verder.
  7. Sluit alleen overeenkomsten die voor beiden winst opleveren. Lukt dat niet, maak dan een vervolgafspraak.

Ben je benieuwd naar The Whole Brain Leader en wil je het boek niet mislopen, dan kan je hier al een voorbestelling plaatsen. Je hoeft nu nog niets te betalen. Het inschrijven zorgt ervoor dat wanneer het boek binnen is, je van mij een bericht ontvangt en je bij de eersten hoort die het definitief kunnen bestellen. Uiteraard zit er dan een korting aan en signeer ik het boek voor je.

Succes met je leiderschap!

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Website gerealiseerd door Webalist B.V.