Next step: De Leiderschap Tweedaagse

Heb je mijn blog gemist afgelopen vrijdag?
Dat kan kloppen, ik was namelijk druk bezig met de tweede editie van De Leiderschap Tweedaagse. We kunnen inmiddels terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Dat vonden niet alleen de deelnemers, die het met gemiddeld 8,9 waardeerden, maar ikzelf ook. Het mooie van trainen en coachen is dat je er zelf ook weer veel bij leert.

editie 2

Uiteraard staan de deelnemers centraal en niet ik. Mijn leren is mooi meegenomen, maar het gaat er natuurlijk om dat zij de handvatten om hun leiderschap te verbeteren mee krijgen. Gezien de feedback die ik gekregen heb, is dat uitstekend gelukt.

In De Leiderschap Tweedaagse bied ik veel momenten van reflectie en interactie. Het zijn niet de standaard theorieën die je een betere leider maken, het gaat er vooral om dat je erachter komt hoe je je kwaliteiten bewust inzet en waar je je nog moet ontwikkelen.

Tijdens de twee dagen kijken we vooral naar de zes bouwstenen waarmee ik mijn House of Leadership heb opgebouwd: bewustzijn, communicatie, doelen, uitvoering, leren en vertrouwen. De invulling van deze bouwstenen is voor alle deelnemers anders. Dat heeft natuurlijk te maken met hun dagelijkse praktijk, de branche waar ze in werken, hun stakeholders, maar vooral ook met hun Breinvoorkeuren!

Door deze verschillende Breinvoorkeuren, benaderen ze hun taken op hun eigen unieke manier. Dit kwam tijdens de laatste Leiderschap Tweedaagse weer heel duidelijk naar voren. In plaats van het afwijzen van andere manieren van denken, hebben ze kunnen ervaren hoeveel waarde andere Breinvoorkeuren toevoegen aan hun denken. Met stevige interactieve sessies hebben ze uitdagingen uit hun eigen praktijk voor kunnen leggen aan hun collega deelnemers en daarmee, door een frisse kijk, nieuwe tips kunnen verzamelen. Ze hebben hiermee kennis gemaakt met het fenomeen “Whole Brain Thinking”. De leidinggevende is niet meer degene die alle wijsheid in pacht heeft (of denkt te hebben), maar degene die de collectieve denkkracht van zijn team (en andere stakeholders) weet te bundelen.

Tijdens De Leiderschap Tweedaagse geef ik de deelnemers handvatten voor in de praktijk. Hoe de handvatten gebruikt moeten gaan worden, is aan hen zelf. Ik bespreek ze, er wordt over gediscussieerd en er wordt tijd gemaakt om te kijken wat waar toe te passen is. De inzichten gaan in het werkboek dat bij het evenement uitgedeeld wordt en dat moet de eigen unieke handleiding worden. Geen grote ordner die stof gaat vangen op een boekenplank, maar een handzaam formaat dat je dagelijks bij de hand kunt houden en kunt naslaan wanneer het nodig is. De meeste deelnemers hebben driftig aantekeningen gemaakt en ik ben ervan overtuigd dat ze veel van het geleerde daadwerkelijk gaan toepassen.

Ik vind het altijd fascinerend te zien hoe zo’n groep zich in twee dagen open stelt en elkaar helpt met goede adviezen. Als ik mij als trainer alleen zou richten op het delen van mijn kennis en vaardigheden, dan zou de training een stuk minder waardevol zijn. De kracht van De Leiderschap Tweedaagse zit veel meer in de hefboomwerking die ik kan creëren door ook de collectieve kennis, ervaring en vaardigheden van de deelnemers in te zetten. En weer komen de Breinvoorkeuren en het Whole Brain Thinking principe hier om de hoek kijken.

Hoe meer ik ermee bezig ben, des te groter wordt mijn overtuiging, dat het begrijpen van jouw Breinvoorkeuren én die van anderen je gaat helpen een uitstekende leider te worden.

Wil jij je leiderschap sterk verbeteren? Wil je ook weten wat je Breinvoorkeuren zijn en wat dat zegt over jouw leiderschap? Wil je leren hoe je ze optimaal inzet in je dagelijkse praktijk? Vul dan het onderstaande formulier in en ik stuur je de informatie over de komende Leiderschap Tweedaagse.


Zowel in mei als in juni staan er weer edities van De Leiderschap Tweedaagse op het programma. Je kunt ook direct inschrijven onder evenementen op deze website of met het formulier hiernaast.

Wil jij groeien door te delen en ben je klaar voor de volgende stap, dan ben jij van harte welkom en zie ik je graag bij de volgende editie van De Leiderschap Tweedaagse!

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Website gerealiseerd door Webalist B.V.