Evenementen

Lessen in Leiderschap

presenteert:

YouTube voorvertoningsafbeelding

De Leiderschap Tweedaagse

Ontdek jouw unieke leiderschap!

Er zijn maar weinig managers die het helemaal voor elkaar hebben. De meesten worstelen met hun leiderschap. Dat is niet vreemd, want veel managers hebben nooit geleerd hoe ze leiding moeten geven, ze zijn in het diepe gegooid. Als ze al een training hebben mogen volgen, dan is het vaak een algemene geweest, met wat standaard kennis en vaardigheden. Over het algemeen moesten ze zelf uitzoeken hoe het werkte en als ze geluk hadden was er een collega manager die hen enigszins op weg hielp.

En laten we dan nu meteen maar met de deur in huis vallen. Ook aan jouw management valt nog wel het één en ander te verbeteren! Natuurlijk gaat er veel goed, maar er zijn nog wel enige aspecten van het management waarmee je worstelt.

Wat wordt er van je verwacht? Wat mag jij van anderen verwachten? Welke stakeholders zijn belangrijk? Hoe communiceer je effectief? Hoe stel je de juiste doelen? Welke vrijheden heb je daarin? Hoe zorg je dat je je doelen haalt? Hoe kan ik leren? Hoe maak ik lerende teams? Hoe wek ik vertrouwen op en hoe krijg ik het?

cover-sjoerdV2-webFront Cover - The Whole Brain Leader (360x285) (280x222)

Zomaar een greep uit de vele vragen waar managers mee worstelen. Hoe ik dat weet? Ach, ik loop al een tijdje mee en heb van management en leiderschap mijn werk gemaakt. Ik heb er twee boeken over geschreven (Lead Between the Lines in 2014 en The Whole Brain Leader in 2015), gebaseerd op een kwart eeuw ervaring in leiderschap en de nodige research.

Ga ik je de antwoorden geven op al die vragen?
Nee!

Tijdens De Leiderschap Tweedaagse help ik je deze antwoorden zelf te ontdekken. Dat blijft namelijk veel beter hangen dan wanneer ik het je vertel. Bovendien zouden mijn antwoorden veel te algemeen zijn voor jouw specifieke situatie. Ik lever de methodes om de vragen te kunnen beantwoorden. Dat is veel effectiever en, om maar eens een populaire term te gebruiken, duurzamer.

Menig manager komt pas na lang spartelen tot de conclusie dat hij/ zij misschien toch een training of opleiding nodig heeft. Een manager vindt het vaak moeilijk om toe te geven dat hij of zij nog het één en ander aan leiderschapsbagage mist. Helaas zijn er door die ontkenning meestal wel al slachtoffers gevallen. Soms onder de medewerkers in het team, maar ook de manager zelf is een mens en kan omvallen. Je kunt je de vervelende gevolgen wel voorstellen en misschien heb je er zelf wel mee te maken (gehad).

Ik vind dat doodzonde en dat is ook de reden waarom ik, na een lange carrière in het bedrijfsleven, in 2011 met mijn bedrijf Trainnovation begonnen ben, me verdiept heb in breinvoorkeuren, twee boeken over leiderschap heb geschreven en De Leiderschap Tweedaagse gelanceerd heb. De vaardigheden, kennis en liefde voor leiderschap breng ik graag over op de leiders van nu. De uitdagingen zijn groter dan ooit en daarom is kundig en inspirerend leiderschap belangrijker dan ooit.

Wat doe ik anders?

Leiderschap

Gaan we voor de gebaande paden of zoeken we betere wegen? Een goede leider is niet degene die alle antwoorden heeft. Een goede leider stelt de juiste vragen!

De Leiderschap Tweedaagse is een tweedaags training- en coaching evenement, waarin ik managers vanuit verschillende invalshoeken naar hun eigen dagelijkse praktijk laat kijken. Met behulp van een breinvoorkeurenprofiel leer je hoe je zelf bij voorkeur denkt, je werk uitvoert, communiceert, relaties aangaat en leiding geeft. Doordat we er in De Leiderschap Tweedaagse actief mee werken, leer je dat je medestudenten op basis van hun breinvoorkeuren heel anders tegen bepaalde, voor jou logische, zaken aankijken.

Wanneer je de taal van de verschillende breinvoorkeuren leert spreken, ontdek je ook veel meer mogelijkheden waarmee je je team tot aansprekende prestaties kunt brengen en tegelijk de sfeer en betrokkenheid binnen het team verbetert.

In De Leiderschap Tweedaagse maak ik buiten de breinvoorkeuren ook gebruik van The House of Leadership. Dat is een model dat ik heb ontwikkeld en als basis van mijn boek Lead Between the Lines diende.

House of leadership nederlands

Het leeuwendeel wordt besteed aan de basis, Bewustzijn. M.b.v. de breinvoorkeuren leer je jezelf beter kennen en ga je ook inschattingen maken van je belangrijkste stakeholders (jouw manager(s), je team, collega’s, klanten, leveranciers, etc.).

Vervolgens kijken we hoe je met deze nieuwe kennis effectiever kunt communiceren, doelen stelt en in uitvoering brengt en hoe je kunt leren.

Tenslotte moeten deze bouwstenen er toe leiden dat je vertrouwen kunt geven en ontvangen. Dit dak van vertrouwen dat ik in mijn model gebruik komt weliswaar als laatste aan de beurt, maar is wel een essentiële bouwsteen in je leiderschap. Zonder vertrouwen zijn alle overige vaardigheden weinig tot niets waard.

Voor wie is De Leiderschap Tweedaagse bedoeld?Group of engineers

 • Managers met minimaal een MBO+ werkniveau (door opleiding of ervaring).
 • Professionals die op het punt staan manager te worden.
 • Managers die moeite hebben met de “soft skills” van leiderschap.
 • Managers die structuur willen brengen in hun leiderschap.
 • Managers die graag ervaringen uitwisselen en van anderen willen leren.
 • Managers die geloven in de kracht van samenwerking.
 • Managers die willen doorgroeien.

Wat anderen over De Leiderschap Tweedaagse zeggen

Een goed geleide tweedaagse training waarin belangrijke en toepasbare lessen in leiderschap werden geleerd. Het verschil in persoonlijkheden kwam uitgebreid aan bod en werd aangevuld met afwisselende praktische oefeningen.
Een aanrader voor iedereen die z’n leiderschap naar een hoger niveau wil brengen.

Anthonie Geluk – John Crane Holland BV

Sjoerd presenteert duidelijk en weet de aandacht goed vast te houden. Vooral het Whole Brain principe ga ik toepassen om de ideeën die we genereren ook daadwerkelijk uitgevoerd te krijgen.

David Anink – Manager Ports, Shipping and Multi Modal Logistics – STC B.V.

De Leiderschap Tweedaagse was voor mij zeer leerzaam. Met mijn breinvoorkeurenprofiel kreeg ik duidelijk bevestigd hoe ik denk en hoe ik dat in mijn leiderschap toe kan passen.
Sjoerd legde de verschillende aspecten van leiderschap op een vriendelijke, rustige en duidelijke wijze uit.

Eddy VisserVan der Ende Steel Protectors Group

Tijdens de Leiderschap Tweedaagse heb ik onder andere geleerd mijn Breinvoorkeuren te interpreteren en die van anderen te begrijpen. Dit gaat mij in de samenwerking met anderen enorm helpen.

Ir. Michiel de Jongh – Groepsleider Engineering Analysis – VIRO Schiedam.

Wil je een goede leider zijn voor anderen, zorg dan eerst dat je een goede leider bent voor jezelf. Een goed geleide training met een prima opbouw.

Mark Nihot, Salesmanager BakerCorp B.V.

Sjoerd geeft de deelnemers ruimte en spreekt op een rustige en duidelijke manier. Voor mij was heel de training leerzaam, maar vooral de breinvoorkeuren leverde mij veel inzichten over mezelf én anderen op.

Claudia Zwijgers – Coördinator Cursusadministratie Scheepvaart – STC B.V.

Sjoerd wist voor de deelnemers een juiste balans te vinden tussen luisteren en actief meedoen. In mijn werk gaan de breinvoorkeuren zeker helpen.

Gert-Jan Los – Hoofd Kwaliteit– Mourik Services BV

Ik ben mij nog bewuster geworden van mijn leiderschap en zie het als één van mijn taken mensen op te leiden tot leiders.

Evert van Leeuwen – Manager Zeevaart – STC B.V.

Sjoerd wist op een rustige manier het verhaal gedurende de twee dagen heel boeiend te houden. Ik heb diverse nieuwe inzichten opgedaan en ga vooral aan de slag met de verschillende matrixen.

Dave Wasserval –Operating Manager – FVH Facility

Ik ben twee dagen gespiegeld en heb mezelf beter leren kennen. Ook heb ik middels de breinvoorkeuren ontdekt dat je je communicatie op verschillende manieren beter op de ontvanger(s) kunt afstemmen.

Jelmer Stolk – Technisch Specialist/ Consultant – Pimarox Managed Services BV

Door de persoonlijke confrontatiematrix en mijn breinvoorkeurenprofiel ben ik mij meer bewust van waar ik nu sta in mijn ontwikkeling. De doelen die ik wil bereiken ga ik nu specifiek maken met BE SMART.

Dennis Lauw – Werkvoorbereider/ calculator – Mourik Services BV

YouTube voorvertoningsafbeelding

Ik heb meer inzicht gekregen in de mens en hoe hun kwaliteiten beter benut kunnen worden. Sjoerd gaf mij tips & tricks hoe ik alles kan gaan toepassen en wist mij goed te motiveren. Een 10+ training!

Marlies Tump – Hoofd Planning en Opleidingen – TCC

De Leiderschap Tweedaagse, twitter, januari 2016

Wanneer is er weer een Leiderschap Tweedaagse?

De eerstvolgende Leiderschap Tweedaagse is op:

26 en 27 januari 2016, van 8.30 tot 18.00 uur

Waar is het?

De Leiderschap Tweedaagse vindt plaats in het volledig vernieuwde en perfect op bijeenkomsten afgestemde Postillion Hotel in Dordrecht, direct aan de A16 en met vrij parkeren.

Postillion Hotel Dordrecht
Rijksstraatweg 30
3316 EH Dordrecht
www.postillionhotels.com

Wat is mijn investering?

De investering voor De Leiderschap Tweedaagse bedraagt per persoon slechts € 497,- excl. BTW.

Wat krijg ik daarvoor?

 • De Leiderschap Tweedaagse zoals hiervoor omschreven.
 • Het boek Lead Between the Lines.
 • Het Leiderschap Tweedaagse-werkboek, voor je persoonlijke inzichten.
 • Koffie, thee, frisdrank en water.
 • Twee maal een borrel na.
 • Twee maal een uitgebreide lunch.
 • Heel veel energie om het geleerde meteen in de praktijk toe te passen.

Extra (niet vergeten!)

Tijdens De Leiderschap Tweedaagse leer je hoe je je breinvoorkeuren optimaal kunt inzetten. Kennis van jouw breinvoorkeuren-profiel vormt de basis voor je leiderschap.
Daarom is het nodig dat je een breinvoorkeuren-vragenlijst invult. Sommige deelnemers hebben de vragenlijst al eens ingevuld en kunnen deze meenemen. Als je dit nog niet eerder gedaan hebt, bestel ‘m dan gelijk bij je inschrijving.
Met je breinvoorkeuren-analyse heb je een voortreffelijk instrument in handen om je verder te ontwikkelen in de gebieden die voor jou belangrijk zijn, op de manier die bij jou past. Kijk voor meer informatie op www.breinvoorkeuren.nl .
Normaal kost de breinvoorkeuren vragenlijst (met bijbehorende rapportage) € 197,-. Bij gelijktijdige aanmelding met De Leiderschap Tweedaagse betaal je nu slechts € 97,- excl. BTW.
Wanneer je je, zoals hieronder aangegeven, via de website aanmeldt, vergeet dan niet een vinkje te zetten bij “Ik wil ook graag de breinvoorkeuren vragenlijst bestellen”.

Meld je nu aan!

Na de inschrijving volgen de instructies voor de reservering en betaling.

Aanmelden voor anderen?

Stuur een mail naar sjoerd@trainnovation.nl, met een telefoonnummer waarop ik je kan bereiken. Ik maak graag een afspraak om de details verder uit te werken.

Ik zie je graag op De Leiderschap Tweedaagse!

Sjoerd in IJsland

 

Sjoerd de Waal
sjoerd@trainnovation.nl
tel: 06-2814 9402

No comments yet.

Geef een reactie

Website gerealiseerd door Webalist B.V.